prubsn-warisan

PRUBSN WARISAN

Nak tahu apa itu PRUBSN Warisan?

prubsn-warisan

Ingin Mendapatkan Penerangan Percuma Berkenaan Produk Prudential BSN Takaful? Hubungi Kami

ENZO Group – Prudential BSN Takaful Agent

Mohd Harith Bin Hasim +6012-6345664

Bac. Hons Mechanical Engineering

Nurliza Binti Md Sanusi +6012-6635163

Bac. Hons Electrical Engineering

klik sini pakartakaful

prubsn-warisan

HIBAH VS WASIAT

Assalamualaikum dan Selamat Pagi. Sedikit perkongsian pada pagi ini.

Ingin Mendapatkan Penerangan Percuma Berkenaan Produk Prudential BSN Takaful? Hubungi Kami

ENZO Group – Prudential BSN Takaful Agent

Mohd Harith Bin Hasim +6012-6345664

Bac. Hons Mechanical Engineering

Nurliza Binti Md Sanusi +6012-6635163

Bac. Hons Electrical Engineering

klik sini pakartakaful

prubsn-warisan

JOM NILAI HUTANG ANDA

1. Pernah tak anda kira berapa nilai HUTANG ANDA?

2. Siapa yang akan langsaikan HUTANG anda hari ini jika anda meninggal semalam?

3. Jika rumah anda sudah percuma selepas anda meninggal, bagaimana pula dengan bill elektrik, bill air, bill astro, bill indah water, cukai pintu, cukai tanah, bill internet dan lain2 yang perlu dibayar setiap bulan atau tahunan?

4. Berapa simpanan anda sekarang yang boleh digunakan untuk selesaikan masalah 1 dan 3?

Inilah soalan yang selalu aku tanya bila aku jumpa prospek atau kawan2.

Jika anda sedar yang simpanan anda masih kurang dari RM200,000. Anda sangat perlukan takaful.

Credit to Nakhaie

Ingin Mendapatkan Penerangan Percuma Berkenaan Produk Prudential BSN Takaful? Hubungi Kami

ENZO Group – Prudential BSN Takaful Agent

Mohd Harith Bin Hasim +6012-6345664

Bac. Hons Mechanical Engineering

Nurliza Binti Md Sanusi +6012-6635163

Bac. Hons Electrical Engineering

klik sini pakartakaful

prubsn-warisan

AYAT POWER TAKAFUL NO 2

AYAT POWER TAKAFUL NO 2

Tayar spare :-
Duduk dalam bonet akan digunakan bila ada masalah pada tayar yang lain..

Tapi tak guna juga kalau ada tayar spare..tayar spare bocor..

Masa ni contact kawan2..kawan boleh tolong lagi bawak tayar lain..
===============================

Medical card :-
Duduk dalam beg duit atau handbag dan akan digunakan bila nak buat rawatan.

Tapi tak guna juga kalau ada medical card benda dah lapsed..

Masa ni kalau minta tolong kawan nak pinjam 30,000 untuk buat rawatan cepat..mungkin susah sikit kawan nak tolong..

Jadi kepada anda yang dh ada polisi..harap jaga la polisi anda betul2..

Ramai orang lebih sayangkan kereta dari nyawa dan kesihatan..

Credit to Nakhaie

Ingin Mendapatkan Penerangan Percuma Berkenaan Produk Prudential BSN Takaful? Hubungi Kami

ENZO Group – Prudential BSN Takaful Agent

Mohd Harith Bin Hasim +6012-6345664

Bac. Hons Mechanical Engineering

Nurliza Binti Md Sanusi +6012-6635163

Bac. Hons Electrical Engineering

klik sini pakartakaful

prubsn-warisan

AYAT POWER TAKAFUL NO 1

AYAT POWER TAKAFUL NO 1

“Aku tak perlu takaful-takaful ni, aku percaya pada rezeki Allah, nak buat perlindungan apa lagi, kalau dah nak mati, mati je la bukan boleh ubah apa pun.”

Memang betul kalau dah sampai ajal kita akan mati, tapi tuan nak mati yang macam mana?

Mati meninggalkan HUTANG atau mati meninggalkan WANG?

Apa guna amalan tuan selama ni jika roh tergantung disebabkan HUTANG.

Bagaimana nasib ANAK-ANAK DAN ISTERI? makanan, pakaian, pendidikan dan keselesaan tempat tinggal untuk mereka? Tahukah apabila tuan meninggal, segala harta dan wang simpanan akan dibekukan.

Kalau tuan pergi OUTSTATION pun tuan akan tinggalkan wang belanja untuk keluarga, tu baru outstation pun dah tinggalkan wang, padahal baru tinggal 5 hari.

Cuba bayangkan kalau tinggal keluarga untuk selamanya, berapa yang patut tuan sediakan?

Credit to Nakhaie

Ingin Mendapatkan Penerangan Percuma Berkenaan Produk Prudential BSN Takaful? Hubungi Kami

ENZO Group – Prudential BSN Takaful Agent

Mohd Harith Bin Hasim +6012-6345664

Bac. Hons Mechanical Engineering

Nurliza Binti Md Sanusi +6012-6635163

Bac. Hons Electrical Engineering

klik sini pakartakaful

prubsn-warisan

NAK BISNES KENA ADA BIG WHY

NAK BISNES KENA ADA BIG WHY

BIG WHY
———————
BIG WHY ni maksudnya kenapa kita mahu lakukan sesuatu perkara tu dengan bersungguh sungguh.

Orang bisnes wajib ada BIG WHY.
BIG WHY ni bukan sahaja kita nak KAYA dan BERJAYA, tapi untuk ape dan kenapa kita nak berjaya

Kalau kita cakap kita sungguh sunguh berusaha sebab nak DUIT, pikir kan duit tu kamu nak manfaat kan untuk apa, dengan nilai duit tu ape yang kamu nak lakukan.

MAKIN banyak BIG WHY kamu makin kuat dan tinggi MATLAMAT kamu akan tercapai.

Senaraikan sekurang2 -nya 20 BIG WHY kamu kenapa kamu lakukan sesuatu perkara.

Amik kertas dan simpan dalam DIARI.

Anda Nak Bisnes Dengan Modal Kecil Tapi Pulangan Lumayan. Berminat Jadi Ejen Prudential? Hubungi Kami

ENZO Group – Prudential BSN Takaful Agent

Mohd Harith Bin Hasim +6012-6345664

Bac. Hons Mechanical Engineering

Nurliza Binti Md Sanusi +6012-6635163

Bac. Hons Electrical Engineering

klik sini pakartakaful